2006 - 2013

'Een Moordweekend' van Carl Slotboom, Seizoen 2013-2014

Korte inhoud:
Ver van de bewoonde wereld, verscholen in de bossen van het mooie Westerwolde, staat de boerderij van Greet. Ze verdient de kost als yogalerares. Haar cursisten logeren een weekend in haar boerderij, nemen deel aan de oefeningen, eten gezond en gaan als herboren terug naar huis. Tenminste, zo gaat het meestal.. Maar wanneer er en cursist verdwijnt, er geen telefoonverkeer meer mogelijk is en er vreemde geluiden worden gehoord, lopen de spanningen hoog op.



'Menu Surprise' van Mart Moors, Seizoen 2012-2013

Korte inhoud:

Het gebouw waarin nu restaurant ‘De Gevulde Snoeshaan’ is gevestigd was vroeger een snackbar. Dat brengt voor Madeleine de Kroon, de nieuwe eigenaar, veel problemen met zich mee. Ze doet er alles aan om van ‘De Gevulde Snoeshaan’ een stijlvol en chiqurestaurant te maken. Maar met lui en brutaal personeel, problemen in de organisatie, de meest bizarre gasten en een chronisch gebrek aan toiletpapier is dat geen gemakkelijke opgave… 




'Het kanon van Navarone' van Ton Davids, Seizoen 2011-2012

Korte inhoud:
De afdeling chirurgie wordt met strakke hand geleid door dokter de Geus. Samen met haar personeel, de jonge dokter Bavels en zuster Wuppie, verzorgen ze de patiënten. Maar het gaat er nogal eigenaardig aan toe op de afdeling en vele kleurrijke personen laten van zich horen.

De grote vragen die u zult stellen zijn:
* welk complot smeden zuster Wuppie en broeder Helder en waarom hebben ze dokter Bavels hier bij nodig?
* zijn Jos en Moneke echt gek; en spreken gekken inderdaad altijd de waarheid?
* wie is Het kanon van Navarone?
* kunnen spritsen galstenen veroorzaken?
* gaat Oetske Nicolet echt wurgen?



'Zusters in zaken', van Ton Davids, Seizoen 2010-2011

Korte inhoud:

Het zijn slechte tijden voor het klooster. Er komen maar geen nie
uwe zusters bij. Moeder overste en de nonnen zijn ten einde raad. Als het aan de aartsbisschop ligt wordt het klooster zo snel mogelijk verkocht. Maar dan verschijnt er een projectontwikkelaar ten tonele met een plan om het klooster te redden. De pastoor ziet het allemaal niet zo zitten en moeder overste hoopt op hulp van de “grote baas”. Kan de aartsbisschop nog roet in het eten gooien, of komt uiteindelijk alle zegen toch van boven?



"Kapitale Intriges"
, van Mart F.EJ. Moors, Seizoen 2009-2010


Eduard van Ruysdalen is een vermogende oudere man in een rolstoel. Hij bewoont een kapitaal landgoed en heeft overduidelijk aan geld geen gebrek. Veel mensen zijn op de hoogte van deze rijkdom en velen willen dan ook een graantje meepikken. Zijn neef en nicht praten mooi in zijn gezicht, maar walgen in werkelijkheid van Eduard. Het enige waar het hen om gaat is de miljoenenerfenis. Eduard wordt ondertussen ingepakt door een op geld beluste dame. Een felle strijd tussen de familieleden en Eduards vriendin ontstaat. Ilse, de altijd dronken werkster en de nerveuze tuinman Nico, worden als speelballen gebruikt in deze intrige, die enkel draait om macht en rijkdom...
Ondertussen bekommert niemand zich om een
oude, eenzame man, die hunkert naar liefde!





"Op Kamers", van Peter Damen, Seizoen 2008-2009

Het lijkt een normale dag te worden.
Je huurt een s
tudentenkamer in een
huis met een ander meisje.
Als dan op een dag je sportieve opa komt, je ouders voor de eerste keer op bezoek komen en je vriend pas bij je ingetrokken is en tot
overmaat van ramp ook nog een uitdagend geklede vriendin over de vloer komt, is het duidelijk dat het
geen normale dag meer is…





"Punk op 't darp", van Herman van der A., Seizoen 2007-2008

Caféhouder Gradus (Onno Koetje) heeft een stille knip en begint op aanraden van zijn vriend en enige klant postbode Harm (Henk Kruizinga) een biologisch restaurant. Hij krijgt daarbij assistentie van Angel (Margriet Smit); een punkmeisje met een opgezette rat op haar schouder. Bhagwanmeisje Fifi (Willeke Bergman) is op zoek naar de grote Goeroe en ze wil graag een nacht blijven logeren bij Gradus. Dat kan en Gradus heeft er nu ook een hotel bij. Dan komt actievoerster Anneke (Maaike Klooster) binnen. Zij is met rugzak en tent op weg naar een actie en wil graag een paar dagen kamperen bij Gradus. Zo ontstaat op het grasveld een camping. Gradus heeft één grote liefde in zijn leven: zijn Trude. Die wil hij eeuwig trouw blijven. De dames zien er echter wel brood in om Gradus te verleiden en binden, ieder op eigen wijze, de strijd aan tegen Trude en tegen elkaar.




"Een baby om te stelen", van Bernd Gombold, Seizoen 2006-2007

In dit blijspel komt de echtgenote van de burgemeester in een klein provincienest na haar verblijf in een kuuroord terug naar huis.Op het station grijpt ze per vergissing een verkeerd stuk bagage, hetgeen tot gevolg heeft, dat ze thuiskomt met een babydraagtas plus inhoud. Nauwelijks heeft ze de situatie aan haar man uitgelegd of er dient zich ook al de commissaris van politie aan met het vreselijke nieuws dat in hun gemeente de kidnapping van een baby heeft plaatsgevonden. Als de burgemeester hem probeert te vertellen, dat het allemaal op een misverstand berust, verwijst de commissaris dat naar het land der fabelen. "Zomaar een baby meenemen, dat kan niet. daar moet een misdadig brein achter zitten". Vrezend voor z'n hachje durft de burgemeester verder niets meer te zeggen, maar nu zitten hij en z'n vrouw wel met een baby opgescheept, waarnaar een grootscheepse zoekactie gestart is. Een baby overigens, die op de meest ongelegen momenten van z'n bestaan blijk geeft. En probeer dat maar eens te verbloemen voor iedereen die regelmatig over de vloer komt.
Een baby om te stelen, een stuk om te zoenen!







©2015  JantyDesign   |   Toneelvereniging VIP   |   Laatste update 14-04-2015